FAQ

Tutaj znajdziesz odpowiedzi na najczęściej zadawane pytania



Jak przygotować się do pierwszej wizyty?

Zajrzyj do zakładki OFERTA, tam dowiesz się nie tylko jak przygotować się do pierwszej wizyty, ale również jak wygląda wizyta kontrolna, na czym polega analiza składu ciała i w jakich schorzeniach mogę Ci pomóc.

Pamiętaj, aby przed wizytą wypełnić kilka dni z dzienniczka żywienia, możesz pobrać go TUTAJ. Jeżeli link nie działa, skontaktuj się ze mną mailowo, przez formularz kontaktowy lub osobiście w poradni.

 



W jakich godzinach Poradnia jest otwarta?

Najprościej mówiąc Poradnia dostosowuje się do Twoich potrzeb. Dlatego zachęcam do kontaktu telefonicznego i ustalenia dogodnego terminu wizyty.

Niestety ciężko podać mi stałe godziny pracy ponieważ swój plan dnia dzielę pomiędzy pracę Poradni, pracę w Przychodni, praktyki pedagogiczne w szkole oraz studia podyplomowe i wizyty domowe u Pacjentów. 

Niemniej staram się dopasowywać godziny pracy Poradni do Waszych potrzeb. Wiem, że często i Wy macie mnóstwo obowiązków i zajęć, dlatego u mnie w Poradni możesz wybrać termin wizyty indywidualnie i dostosować go do swojego planu dnia.



Jak dojechać do Poradni ?

Poradnia Dietetyczna mieści się w Radomsku przy ulicy Reymonta 47. Na przeciwko Centrum Handlowego "Stara Mleczarnia", obok przejazdu pod "mostkiem", dosłownie 2 minuty spacerem od ERA PARKU :)

        



Co to jest system HACCP?

To system, który identyfikuje, ocenia i kontroluje zagrożenia istotne dla bezpieczeństwa i jakości zdrowotnej żywności.

Obecnie każda firma, która nawet na niewielką skalę operuje żywnością, jest prawnie zobligowana do tego, by kontrolować jej jakość za pomocą odpowiednio wdrożonego i funkcjonującego systemu HACCP.  

Jeżeli szukasz pomocy przy prowadzeniu księgi HACCP lub masz jakieś wątpliwości związane ze znakowaniem żywności, z chęcią Ci pomogę.  Po więcej informacji zajrzyj w zakładkę Oferta dla firm.



Jakie korzyści niesie ze sobą wprowadzenie systemu HACCP?

  • Spełnienie wymagań prawa żywnościowego
  • Produkcję bezpiecznej żywności
  • Przewidywanie możliwych zagrożeń
  • Aktualizację wiedzy i podniesienie świadomości personelu produkcyjnego
  • Aktywne podejście do rozwiązywania problemów związanych z jakością i bezpieczeństwem zdrowotnym żywności
  • Umożliwienie podjęcia działań zaradczych, przed pojawieniem się problemu


Jakie zmiany w znakowaniu żywności niesie koniec 2016 roku?

Zgodnie z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 1169/2011 z dnia 25 października 2011r.  w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności od dnia 13 grudnia 2016r. wchodzi obowiązek znakowania produktów spożywczych wartością odżywczą.

Do tej pory te informacje mogły być umieszczane na produktach spożywczych dobrowolnie od 13 grudnia 2016r. jest to informacja obowiązkowa, która musi zostać umieszczona na produkcie spożywczym.

Obowiązkowe informacje na temat wartości odżywczej, dostarczają konsumentowi informacji na temat wartości energetycznej produktu oraz zawartości poszczególnych składników odżywczych tj.: zawartość tłuszczu, kwasów tłuszczowych nasyconych, węglowodanów, cukrów, białka oraz soli. Dane te powinny być przedstawione w przeliczeniu na 100g lub 100ml produktu.

Jeżeli potrzebujesz pomocy przy poprawnym etykietowaniu produktów spożywczych lub szukasz kogoś kto szybko i tanim kosztem określi dla Ciebie wartość odżywczą danego produktu spożywczego, bez konieczności przeprowadzania kosztownych badań laboratoryjnych - dobrze trafiłeś!

Zachęcam do kontaktu telefonicznego lub poprzez formularz kontaktowy.